Continew

LOCATION

Jalan Tun Razak, KL

BUILT-UP AREA

634,500 sqft

SITE AREA

1.44 acre

STATUS

Completed in 2020

No of Units

510 service apartment units and 31 retail units

AWARDS
PAM Awards – Multiple Residential (High Rise) – Shortlisted (2023) 
The Plan Award – Housing- Shortlisted (2022)

Continew was conceived with the notion of bridging continuity between the Old and the New adding a fresh aura into the neighbourhood.
The architectural language and elements are composed to relate with its historical surroundings in terms of its functionality, form, context (the Old) whilst maintaining its own identify (the New) and sustainability.
CONTINEW
Located in-front of the historical bustling Pudu wet market, surrounded by pre-war shop-houses, is connected at both ends via Jalan Tun Razak & Jalan Yew which leads to the Grand Lobby that is immersed within a lushed “avatar-like” landscape, providing a green oasis in an otherwise stark neighbourhood.
It consists of two (47 & 50 storeys) apartment towers housing 510 units, a basement, 3-storey retail, 5-storey offices within a 7-storey podium carpark topped with a 50m length infinity edged swimming pool that have panoramic and Instagram able view over the majestic Tun Razak Exchange and KL Skyline.
CONTINEW
CONTINEW

The overall form takes cue from the “butcher knife” shaped site footprint, a coincidence symbolism to the adjacent market. The architectural 3-dimensional faceted forms of angular, folding and slanting perforated metal and composite panels were consistently used on the façade to accentuate its overall shape, culminating with the sculptural Sky Lantern, Sky Lounge and Sky Deck at the beacon crown. This added sculptural dimension allows interplay of light and shadow throughout the day heightening the depth of its architecture. The 2 towers with serrated façade and cascading heights created an illusion of multiple blocks.

Contextually, the 3-storey retail were deliberately placed facing the market (Jalan Yew) to retain commercial continuity adds a sculptural dimension through with its folded and splayed façade.

Continew now stands as a new landmark and shining beacon in this old precinct.

D’sara Sentral

Next Project

D’sara Sentral

UKAS AND ISO 9001; ISO 14001; ISO 45001 - RGB

© 2023  |  PRIVACY NOTICE

© 2023  |  PRIVACY NOTICE